Geschreven door Randy Beaumont

De zaak Anne Faber, het overlijden van burgemeester Van der Laan, orkaan Irma en Catalonië. Stuk voor stuk grote nieuwsgebeurtenissen die ik in vijf maanden stage bij de NOS meemaakte. Voor mijn opleiding Communication & Multimedia Design versterkte ik als stagiair de online redactie van de NOS in Hilversum.

Tijdens die stage schreef ik verschillende artikelen op NOS.nl. Het kersje op de taart was het artikel over de ondergrondse kerstmarkten in Valkenburg. Een volledig eigen productie: van mensen interviewen, filmen tot monteren en natuurlijk schrijven. Ook klom ik uit de spreekwoordelijke pen om visualisaties te ontwerpen bij online verhalen: datavisualisaties, infographics, illustraties, video’s en explanimations. Die visualisaties werden gebruikt op NOS.nl en op de Facebook-pagina van de NOS.

Meelopen met de de grafische tak van NOS op 3 was heel leerzaam. Daar heb ik ook zelf een eigen productie mogen maken. Samen met twee redacteuren die research deden naar wat een depressie nu eigenlijk deed in je hersenen, maakte ik deze explanimation-video. Het was heel waardevol om te leren van vakmensen en professionals die dagelijks werken voor één van de grootste nieuwsorganisaties van Nederland.

Video.

Voor mijn studie moest ik een filmpje over stage maken, het geeft je een korte impressie:

De Nederlandse Omroep Stichting was een heel dynamisch en groot bedrijf, met veel mogelijkheden (ook voor stagiaires). Zo zat ik voor de kerst in Apeldoorn. Om bij Serious Request de NOS Open Studio te begeleiden. Dat was ook heel leuk omdat je de hele sfeer echt van dichtbij meemaakt, en natuurlijk het reilen en zeilen achter de schermen.

Verhuisbericht.

Nu sta ik met Studio Beaumont weer helemaal klaar om je te helpen. En daar neem ik mijn verse opgedane ervaring maar wat graag in mee! Studio Beaumont is nog steeds hét adres voor advies en ontwerp in online en offline communicatie. Oh, en voor alle penvrienden en -vriendinnen: Studio Beaumont heeft een nieuw adres. Alle post mag naar Op de Dreef 14, 6049LD in Herten (Roermond).